Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
....

 

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης στα πλαίσια των επαφών με εποπτευόμενους οργανισμούς του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, επισκέφθηκε την Πέμπτη 11/12 τα γραφεία του Ο.Α.Σ.Α., είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Δ. Τσαμπούλα και στη συνέχεια συναντήθηκε με το Σωματείο των Εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Α.
Στις συναντήσεις του ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό του οργανισμού εκ μέρους της διοίκησης και οι εργαζόμενοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους και εξέθεσαν τα προβλήματα τους.
Μετά από την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ. Σηφουνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό με μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
Δεδομένου ότι η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, είναι σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο από τις Ευρωπαϊκές πόλεις και ότι σύμφωνα με μελέτες, ο δείκτης ιδιοκτησίας ΙΧ θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, η ανάγκη για υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων είναι άμεση.
Μαζί με τις πρέπουσες προτάσεις αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του όλου συστήματος των αστικών συγκοινωνιών, κρίσιμο είναι να διαμορφωθεί νέα παιδεία αστικής κινητικότητας με κριτήρια τόσο περιβαλλοντικά, όσο και κοινωνικά. Η ανάπλαση του αστικού χώρου, πρέπει να γίνεται με απόδοση χώρου στις ήπιες μορφές μετακίνησης, ήτοι τους πεζούς και το ποδήλατο.»